01 oktober 2010

Män med heder vs män utan ryggrad

Riksdagen är full av riksdagsmän (kvinnor också) med heder - oberoende vilket parti de tillhör. Björn von Sydow är en man som jag alltid tyckt väldigt mycket om. Han är alltid väldigt trevlig, hövlig och korrekt mot alla. Han var en av få socialdemokrater som inte surade öppet efter förra valförlusten för socialdemokraterna utan istället tog oss borgerliga i hand och gratulerade, han värnar riksdagens traditioner och är dessutom en bra retoriker, en skicklig debattör som skickligt skiljer mellan sak och person. Han är en hedersman. Något som tydligt visar sig efter uppgörelsen mellan de båda blockan i talmansfrågan.

En annan man som till skillnad från Björn von Sydow inte uppvisar några kvaliteter för att kunna kallas en hedersman är Jimmy Åkersson, han hamnar snarare i katergorin "män utan ryggrad". För Jimmy Åkersson är alla männiksor inte lika mycket värda, politiska principer är inte viktigt utan kan lätt slopas så länge man kan få inflytande och makt, politiska ställningstaganaden kan lätt ändras om det visar sig att man kan utöva utpressning på ett bättre sätt med annan politik.

Jag respekterar valresultatet och svenskarnas val men jag beklagar ändå att vi ska behöva ha dessa ryggradslösa sverigedemokrater i riksdagen under den kommande mandatperioden. Förhoppningsvis blir det fler av likande uppgörelser framöver mellan blocken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar