16 december 2010

Vilket ben står S på?Min gamle kollega i konstitutionsutskottet, Morgan Johansson, verkar ha tänkt lite utanför ramarna eller gått lite för snabbt fram när det gäller FRA. Eller är detta egentligen var S tycker och har tyckt hela tiden och Morgan är helt enkelt bara ärlig. Vem vet... ärlig är dock kanske inte riktigt ett epitet som jag annars hade tillskrivit Morgan Johansson=)

Morgan är numera ordförande i justitieutskottet och under gårdagens debatt gjorde han ett utspel om att socialdemokraterna var villiga att överge vallöftet gällande skrotning av FRA-lagen. Något som han sedan fick backa från efter att han troligtvis blivit ordentligt upprappad på socialdemokraternas riksdagsgrupp. Efter gruppmötet gick nämligen socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Sven-Erik Österberg ut och förklarade var partiet egentligen står i frågan.

Vi får väl se om det blir någon uppgörelse med regeringen i den här frågan i framtiden, först då får vi reda på om Morgan var ivrig och ville vara först på banan eller om han spelar solo i frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar