27 januari 2011

Studiebesök på flera spännande företag

Den här veckan har jag gjort flera studiebesök på företag i Växjö tillsammans med tjänstemän från näringslivskontoret på kommunen. Vi är ute och tar pulsen på företagare och samlar in deras synpunkter och besvarar frågor. Att besöka företag och organisationer är en av de stora förmånerna som man har som politiker. Det är inte bara det att man lär sig så mycket utan också att det är ett ypperligt tillfälle att få uppslag på idéer och förslag som borde genomföras.

Idag var jag på VVS-byrån och WSP i Växjö. Två riktigt bra besök som landade i matnyttig information både om företagen och de frågor de anser vara viktiga för deras företag i framtiden. Vad båda vittnar om är att de klarat av lågkonjukturen mycket bra. Deras dippar kom 2008 men både 2009 och framförallt 2010 var mycket bra år. Detta är ett bevis på att både regeringen i Stockholm och i Växjö fattade rätt beslut och lyckades ta oss ur lågkonjukturen relativt helskinnade. I övrigt talade vi en hel del om trafiksituationen i centrum, kompetensförsörjning i framtiden och hur Växjö kan attrahera fler företag och fler som vill arbeta, leva och bo här. Lagen om offentlig upphandling var också uppe på dagordningen.

Igår var jag på ett annorlunda men minst lika spännande studiebesök. Jag täffade Mohammed som driver restaurang Akropolis i Växjö. Han är en riktig legend inom nöjes- och restaurang branschen här i Växjö. Han är lite till åren kommen men ska nu ge sig på kanske en av hans största utmaningar någonsin - bygga och driva restaurangen vid Växjösjön. Han hoppas på att kunna slå upp portarna redan i juni och jag hoppas verkligen att så blir fallet. Jag har saknat en restaurang vid Växjösjön och det känns otroligt bra att vi nu kan leverera ännu ett vallöfte till Växjöborna. Jag tror på Mohammeds koncept med 3 olika sorters restauranger + festvåning i en och samma byggnad. Det är nytt och vågat och det finns något där att hämta för alla. Med tanke på att alla dessa år av erfarenhet som Mohammed har och att hans nuvarande restaurang (Akropolis) är en av landets 100 (plats 74 2010)mest lönsamma restauranger så tror jag att han vet vad han gör och att det här kommer att gå vägen. Ännu ett smultronställe för Växjöborna att besöka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar