31 augusti 2009

Förskolan Stentrollet


En ny milstolpe i mitt liv och nya vuxenpoäng. Hade möte med förskolan Stentrollet nu ikväll och skrev på placeringsbeslut för Måns. Helt otroligt att det snart är dags för lillkillen att börja på förskola.

Det är förvisso inte förrän efter jul som han ska skolas in men hösten kommer att vara över innan vi hinner blinka. Vi gjorde en hel del besök på olika förskolor runt om i Växjö innan vi bestämde oss för Stentrollet. Det är ett föräldrarkooperativ vilket förvisso kan få en del att rygga tillbaka något. Tror att det kommer att bli helt rätt både för mig och Jonas och lille Måns.

Vi vill gärna vara delaktiga och har defenitivt inget emot att vara med och hjälpa till på förskolan. Vi har ju inget eget hus som vi kan snickra på eller någon egen trädgård som vi kan ordna med så det ska bli kul. Städningen är väl ingen hit direkt men å andra sidan är det en liten uppoffring i utbyte mot möjligheten att få vara med och påveka och bestämma över verksamheten. Det pedagogiska inslaget överlåter jag med varm hand till personalen men i övrigt så kan det vara kul att få var amed och bestämma.

Personalen verkar hur bra som helst och personaltätheten är riktigt bra, 16 barn och 3 personal. Förskolan är dessutom mycket flexibel när det gäller tider vilket inte har varit fallet med vissa förskolor jag besökt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar