31 augusti 2009

Studiebesök på Holtab AB i TingsrydFör att få en mer samlad blid av konjukturläget i länet har jag fokuserat på att göra så många studiebesök på företag som möjligt. Jag gör mitt bästa för att få en helhetsbild och besöker företag i olika branscher samt i olika delar av länet.

I fredags besökte jag Holtab AB i Tingsryd. Holtab AB tillverkar transformatorstationer. De är också specialiserade inom konstruktion och byggnation av lågspänningställverk och gatubelysningsskåp. Du har säkert sätt deras transformatorstationer runt om i stan eller på landsbygden.

Som alltid så var det mycket intressant och enormt lärorikt att göra studiebesök på företaget. Jag träffade vd Patrik Persson som presenterade företaget och dess verksamhet samt diskuterade konjukturläget och politik i allmänhet.

För Holtab ser framtiden ganska ljus ut. De fick nyligen en ny stororder från banverket,den andra för i år. Nu hadlande det om ytterligare 20 transformatorstationer som Banverket skulle ha till en järnvägssträcka. En order värd10 miljoner kronor. I nuläget kommer de dock inte att nyanställa, men jobbet tryggas och i framtiden kan de behöva nytt folk.

Känns som om Holtab ligger helt rätt i tiden, de har en modern och platt organisation med stort medbestämmande för medarbetarna och de har en produkt som defenitivt kommer att behövas i framtiden i kanske ännu större utsträckning. Nya satsningar på vindkraft samt nya projekt i Holland gör att framtiden ser ljus ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar