29 april 2011

Varför talas det så tyst om...

...historiens största skattesänkningar? Jag tycker faktiskt att det är ganska konstigt. Snacket i fikarummet är hett när det är dags för utvecklingssamtal och eventuella löneförhöjningar. Besvikelsen är stor när lönehöjningen inte är tillräckligt stor eller obefintlig och glädjen enorm när höjningen överträffar förväntningen. I och för sig inget konstigt med det, det är naturligt. Vad jag finner märkligt är att det enskilt största ekonomiska tillskottet i plånboken de senaste åren för de som arbetar inte alls är löneförhöjningen, utan skattesänkningarna.

Tack vare jobbskatteavdraget får en vanlig löntagare behålla 1750 kronor mer varje månad. Det är mer än en extra månadslön varje år. Vem har fått en liknande löneförhöjning de senaste åren?

Vad som få noterat är att vi under nästa år inför vi ett femte jobbskatteavdrag som kommer att ge dig ännu mer pengar i plånboken. Förhoppningsvis (om jag fick bestämma själv i alla fall) kommer vi kunna sänka skatten utterligare i Växjö för alla. Något som vi återkommer till inom kort när vi presenterar budgeten.

Vi vill att det alltid ska löna sig att arbeta. Att fler jobbar innebär mer resurser till vår gemensamma välfärd. Den sänkta skatten på arbete har gjort stor skillnad, framförallt för de som tjänar minst – tre fjärdelar av jobbskatteavdraget går till låg- och medelinkomsttagare.

Så var glada både för löneförhöjningen med framförallt för skattesänkningen!

Läs mer på www.jobbskatteavdrag.se och ränka på hur mycket du har fått i sänkt skatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar