06 maj 2011

Karlstad i sikte...

Sitter på tåget till Karlstad för att delta i moderaternas kommunala rikskonferens, numera kallad Sverigemötet. Något osäkert om jag kommer komma fram med tanke på att resan innebär 4 byten och därmed 4 möjliga förseningar för SJ men det ska nog gå vägen, särskilt med tanke på att jag har en väntetid på ca 30 min vid varjhe tågbyte så det finns viss marginal. Jag är dock övertygad om att det något krångliga resan till Karlstad ändå ska ge utdelning, jag är svältfödd både på moderat politik och social moderat umgänge. Den senaste tiden har det bara varit jobb jobb jobb för min del så det ska bli kul att umgås med mina moderata vänner utanför mötesrummen för en gångs skull. Vi är en ganska stor delegation från Växjö och Kronoberg och jag ser fram mot att träffa mina gamla riksdagskollegor också.

Det är dock inte en ren nöjesresa utan imorgon förmiddag ska jag hålla i ett seminarie som handlar om energieffektiviseringar. ”Energieffektivisering: Vad kan jag göra i min kommun för att värna miljö och spara skattepengar. Jag är moderator och ska leda diskussionen och ställa frågor. I panelen siter Anna Jähnke, moderat
kommunalråd i Helsingborgs Stad, Magnus Frantzell vd för Belysningsbranchen & Mikael Karlsson som är ordförande i Svenska Naturskyddsföreningen, SNF. Jag är övertygad om att det kommer att bli en mycket spännande och lärorikt seminarium för alla inblandade. Jag ser fram emot att få nya tips och idéer på hur vi kan spara mer pengar och energi i Växjö kommun. Vi har gjort mycket som är bra men har fortfarande mycket kvar att göra, särskilt inom detta område.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar