26 januari 2010

Ökande möjligheter för ungdomar att få jobb med Go Tech

Ett lysande exempel på att öka möjligheten för ungdomar att få ett arbete efter gymnasiet är Go Tech som drivs av 15 teknikföretag i Växjö med omnejd. Föreningen arbetar aktivt med att öka intresset för den tillverkande industrin hos ungdomar. Nu går de ut och lovar visstidsanställa ungdomar som går på industriprogrammet direkt efter avslutade studier. Jag besökte föreningens upphovsman och ordförande Bengt Swanström på hans företag Willo Maskin AB för ungefär 1 år sedan för att få mer information om projektet och nu har det alltså artat sig mycket bra. Fler borde ta samma ansvar som dessa företag gör för att dels säkerställa arbetsförsörjningen men också se till att ungdomar har en ljus framtid att se fram mot.

Snacka om win win, företagen behöver ungdomarna och ungdomarna behöver ett jobb. Go Tech erbjuder inte bara visstidsanställning efter utbildningen som kan leda till ett fast jobb utan är också delaktiga i själva utbildningen för att höja kompetensen och nivån på kunskapen.

Helt klart ett lyckat expempel att lyfta fram till både kollegor i riksdagen och till moderater på andra platser i landet som är i behov av nya idéer för att locka ungdomar till industrin och även andra brancher samt öka samarbetet mellan det privata och det offentliga.

Go Go Tech!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar