16 augusti 2010

S människosyn gäller även vampyrer

I höstens val står 2 alternativ mot varandra, alliansen mot de rödgröna. Sänkta skatter mot höjda bidrag. För en vanlig väljare kan ibland vårt politiska snack bli en smula svårsmält och det kanske är svårt att se de stora skillnaderna partierna emellan. Mitt råd till väljarna är då att titta närmare på partiernas grundläggande människosyn, den är mycket talade och säger en hel del om partiets utgångspunkt och synsätt.

Är man mindre road av detta men ändå vill veta mer kan man annars lyssna till SR:s Brunchrapporten som de senaste dagarna anordnat utfrågningar av partiledarna, där de bl a konfronteras med ett ovanligt problem: vad göra om vampyrer och aliens dyker upp i samhället?

Partiledarna i Alliansen funderade över ”om aliens kan driva företag, vilka idéer har de (aliens) som vi kan ha nytta av?”, ”att det är viktigt att betona tolerans och det spännande med det gränsöverskridande” eller ”vilka fördelar innebär det med att ha vampyrer ibland oss?”.

Mona Sahlin (S) förespråkar istället statsbidrag för byggande av kryptor till vampyrer. Suck!Inte en tanke på människors (eller vampyrers i detta fall) egen drivkraft, vilja och egna idéer. Nej staten vet alltid bäst, och (S)-lösningen framför alla är bidrag – inte jobb eller företagande.

Det skrämmande i det här fallet är inte om det skulle visa sig att det finns vampyrer eller aliens ibland oss, utan snarare (S) människosyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar