01 september 2010

Positiv trend när det gäller nyföretagandet

Läste VISMA:s (www.vismaspcs.se) senaste sammanställning om nyföretagandet i landet. Känns väldigt bra. Det var en trevlig och positiv läsning. Under augusti månad ökade nyföretagandet i landet med 19,2 procent jämfört med motsvarande månad förra året. Statestiken kommer från Bolagsverket. Samma positiva trend upplever jag bland länets företagare som ofta påkekar att vi nu tagit oss igenom krisen och kommit ut välbehållna på andra sidan. I alla fall i betydligt bättre form än vad vi räknade med för 2 år sedan.

"– Det vi nu noterar är ett helt år av positiv utveckling. Sedan förra sommaren har drygt 60 000 nya företag startats, 8 000 fler än i motsvarande period under den ekonomiska krisen. För oss på Visma är detta särskilt glädjande, eftersom tillväxtperioden sammanfaller med vår kampanj för fler nya företag, ”Nu startar vi om Sverige”, säger Lars Fredell, informationschef för Visma Spcs."
www.nustartarviomsverige.se

Socialdemokraterna fortsätter dock med sin svartmålning av Sverige och påstår snarare det motsatta. Jag känner mig dock trygg md Vismas sammanställning och Bolagsverkets statestik och hoppas att de flesta väljarna gör detsamma och inte lyssnar till socialdemokraternas skrämselpropaganda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar