06 maj 2010

Jag hoppar av riksdagslistan inför höstens val

PRESSMEDDELANDE
Moderaterna i Riksdagen

Anna Tenje (m)
Riksdagsledamot Kronoberg
Tel. 0705723900
anna.tenje@riksdagen.se


Anna Tenje (M) hoppar av moderaternas riksdagslista

Anna Tenje sitter idag som riksdagsledamot för moderaterna i Kronobergs län sedan valet 2006. Anna Tenje står inför höstens val på 3:e plats på riksdagslistan samt på 2:a plats på kommunlistan i Växjö men meddelade under torsdagen att hon inte kommer ställer upp för omval till riksdagen.

- Jag har beslutat mig för att avsäga mig platsen på moderaternas riksdagslista i Kronobergs län. Anledningen är helt enkelt att jag inte vill sitta i riksdagen nästa mandatperiod och då ska man inte heller stå på listan.

- Att vara toppkandidat på 2 listor kan uppfattas som förvirrande för väljarna och jag vill helt enkelt inte att det ska råda några som helst tvivel om att det är Växjö kommun som jag satsar helhjärtat på.

- Arbetet i riksdagen har varit fantastiskt men för min del är situationen ohållbar. Att förena riksdagsuppdraget med ett familjeliv med små barn fungerar helt enkelt inte. Jag är dock evigt tacksam för de erfarenheter och de kontakter som jag fått tack riksdagen och jag utesluter inte en framtida kandidatur när familjesituationen är annorlunda.

För mer information kontakta Anna Tenje 0705-723900 anna.tenje@riksdagen.se eller Anna Eriksson, Politisk sekreterare 08-786 5253, 0737-672060 anna.m.eriksson@riksdagen.se

1 kommentar:

  1. Beklagar för Sverige, men gratulerar Växjö Anna!/Hytting

    SvaraRadera