03 februari 2010

Fuskbygge utan bygglov

Igår presenterade vänsterkartellen sin bostadspolitik. Få tidningar har uppmärksammat deras förslag och det tycker jag inte är det minsta konstigt. Bidragsvänstern saknar helt och hållet visioner och nytänkande och föreslår gammelsocialistiska lösningar som går ut på att ge dyra subventioner till byggbranschen. Hela deras bostadspolitik är ett fuskbygge som utan tvekan kommer att krackelera och som vi skattebetalarna får betala notan för.

Många unga har idag ett stort problem att hitta en bostad. Det är därför viktigt att byggandet kommer igång på många platser i Sverige. Men det gör man inte bäst genom subventioner. Subventioner snedvrider konkurrensen och det har visat sig att de tidigare subventionerna som den förra S-regeringen införde antagligen har bidragit till att byggpriserna för lägenheter i Sverige ligger långt över snittet i Europa.

Istället för att riskera att skattebetalarnas pengar går rakt ner i byggbolagens fickor tycker jag att det är en bättre idé att fortsätta med att göra det möjligt för kommuner att ställa ut hyresgarantier för unga som har inkomst men ingen fast anställning. På så vis får många unga en möjlighet att flytta hemifrån.

Vi har dessutom infört kreditgarantier under byggtiden. Detta är en politik, som i motsats till subventioner, ökar möjligheterna till bostäder för unga. Dessutom för regeringen en konsekvent jobbpolitik som bland annat syftar till att ge unga arbete. Arbete är nämligen en förutsättning för att kunna skaffa sig ett eget boende.

Det borde förvisso inte uppröra någon nuförtiden men jag vill ändå nämna att vänsteroppositionen inte har någon finansiering av sina förslag. Jag hoppas innerligt att väljarna inte beviljar vänstern bygglov för detta fuskbygge. Sannolikheten att de har anlitat utländsk arbetskraft till sina byggen bedömer jag som liten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar