11 februari 2010

Har du fått ett samtal av Anders Borg...?

I så fall är det väl bara att gratulera. Finansminister Anders Borg har nämligen ringt upp och tackat några av Sveriges rikaste personer för att de betalar så mycket skatt. Ett väldigt bra intiativ av Borg måste jag säga. Jag tycker dessutom att det var ganska roligt gjort, tror inte att Tomas Östros eller Lars Ohly hade kommit på tanken ens.

Anders Borg har dock insett vikten av att sveriges rikaste personer behåller pengarna i Sverige och inte flyttar dem utomlands trots skyhöga skatter. Deras kapital behövs inte minst när det gäller nya investeringar i företag och produkter. Därför tog vi bort förmögenhetsskatten. Jag hoppas dock att Anders jobbar lika hårt på att sänka inkomstskatten för både dem och oss andra ytterligare.

Slutsatsen är att om du är jäkligt rik så får du inte mer välfärd eller bättre service för dina skattepengar men du kan få ett samtal av finansministern. Inte helt illa=)

1 kommentar:

  1. Undrar lite vilken minister som ringer och ber om ursäkt till de utförsäkrade som lever på ett par tusenlappar i månaden...

    SvaraRadera