19 april 2010

Dagens utfrågningar i KU

Idag hade vi 4 utfrågningar i KU. En alldeles för tuff dag egentligen då det är svårt att hålla koncentrationen uppe så länge. Hade behövt mer är 20 minuter på oss att äta och defenitivt mer kaffe mellan de olika utfrågningarna=)

På menyn idag hade vi först Eva-Britt Gustafsson, verkställande direktör i Apoteket Omstrukturering AB, med anledning av
Granskningsärende 24 som handlar om Regeringens styrning av Apoteket AB. En bra och mycket givande utfrågning. Hon var otroligt proffessionell och svarade på rappt och tydligt på frågorna. Ska blir intressant att följa upp med Hägglund imorgon.

Som nummer 2 på listan hade vi bjudit in Bo Lundgren, riksgäldsdirektör med anledning av Granskningsärende 2, Regeringens utövande av ägandet i Carnegie Investment Bank AB samt Granskningsärende 9 som handlar om
försäljningen av aktierna i Carnegie Investment Bank AB. Även BO Lundgren bjöd på en mycket givande utfrågning och skapade klarhet i många avseenden. Bo Lundgren var helt klart den som var mest road & nöjd över att ha bjudits in att svara på frågor till KU. Jag förstår honom dock då han hade en hel del viktig information att lägga fram som bäst lämpade sig muntligen.

Som 3:a hade vi bjudit in Dag Klackenberg, före detta styrelseordförande i Vattenfall AB för att svara på frågor när det gäller granskningsärende 17 & 25 som handlar om Regeringens styrning av Vattenfall. Detta ärende ansvarar jag för moderaternas räkning och jag var nöjd över de svar som Dag Klackenberg kunde ge mig. Även här ska det bli oerhört intressant att följa upp med frågor till näringsminster Maud Olofsson imorgon för att få svar på eventuella oklarheter.

Sist för dagen men långt ifrån minst hade vi kallat statsrådet Cristina Husmark Pehrsson. För ministerns del så handlade det om att svara på frågor som rör granskningsärende 29 vilket då handlar om Regeringens och statsrådet Cristina Husmark Pehrssons hantering av förändringar i sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring. Tycker egentligen inte att vi hade behövt kalla statsrådet Husmark då vi tidigare hade fått väldigt bra svar skriftligen men å andra sidan kan det kanske aldrig skada att även få förklara saker och ting muntligen så att det inte råder några missförstånd.

Imorgon har vi som sagt ytterligare två utfrågningar på agendan. Då är det först näringsminster Maud Olofsson och sedan även socialminister Göran Hägglunds tur att grillas av KU. På torsdag är Odell kallad. Jag är med andra ord inte sysslolös den här veckan heller...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar